Politika privatnosti uzop.hr

Voditelj obrade je

UZOP
Miramarska 24
10000 Zagreb

Internetske stranice uzop.hr namijenjene su prezentaciji udruge za zaštitu osobnih podataka UZOP, u daljnjem tekstu, UZOP.

Osobni podaci – svrha prikupljanja i obrade

Osobni podaci koje posjetitelji dobrovoljno ostave popunjavanjem kontakt formi ili slanjem elektroničke ili druge pošte na adresu UZOP-a, koristit će se isključivo u svrhu radi koje su dostavljeni.

Prava ispitanika

Za ispravak vaših osobnih podataka, brisanje, pristup podacima ili bilo koju drugu vrstu radnji vezanih uz vaše osobne podatke, obratite se na info@uzop.hr. Rado ćemo Vam izaći u susret.

Osobni podaci – pravna osnova prikupljanja i obrade

Podaci koje UZOP prikuplja i obrađuje samoinicijativno se dostavljaju od strane ispitanika. Pravna osnova prikupljanja i obrade ovisi o razlozima iz kojih su podaci dostavljeni. Prilikom dizajna obrazaca za prikupljanje osobnih podataka na ovoj web stranici, posebna se pažnja poklanja transparetnosti i sigurnosti kako bi svaki posjetitelj web stranice bio jasno informiran u koju svrhu se podaci prikupljaju.

UZOP isključivo za potrebe ispravnog funkcioniranja web stranice sa uređaja posjetitelja prikuplja i podatke o rezoluciji ekrana, internetskom pregledniku i sl. 

Treće strane

UZOP osobne podatke neće ustupati na korištenje trećim stranama.

Internetske adrese

Internetske (IP) adrese posjetitelja koriste se isključivo za izradu statističkih izvještaja. 

Kolačići

Mi stvarno držimo da vaše privatnosti!

Ova web stranica ne koristi kolačiće trećih strana za praćenje korisnika.Ne pratimo vaše ponašanje na internetu. Ne obasipamo vas ciljanim oglašavanjem na temelju pukog posjeta našoj web stranici. Kontaktirat ćemo vas samo ako ste to tražili.

Smatramo to etičkim odnosom prema posjetiteljima naše web stranice.

Kolačići (cookies) su male datoteke koje webo poslužitelj pohranjuje na vaše računalo. Neki su kolačići obavezni da funkcionalnost web stranice (primjerice pamćenje postavki korisnika i sl.), dok neki služe u sigurnosne svrhe (npr. zaštitu od internetskih robota i zlouporabe IT resursa web poslužitelja. Pored ovakvih nužnih kolačića, postoje i kolačići za praćenje posjetitelja koji se primarno koriste u svrhe prilagođenog oglašavanja. 

Prilikom posjeta web stranicama, kolačiće vam može postaviti web stranica koju ste posjetili, i/ili neki drugi web poslužitelj, ako to web poslužitelj kojeg ste posjetili dozvoli. Kada vam kolačiće postavlja drugi web poslužitelj, oni se nazivaju kolačićima treće strane.

Kolačići se mogu razlikovati i po trajanju. Obavezni kolačići u pravilu traju za vrijeme posjeta web stranici. Kolačići koji se koriste za prepoznavanje autenticiranog korisnika mogu trajati i nešto dulje, ali u pravilu nikad više od 30 dana.

Iako ih trenutno ne koristimo, korištenje nekih opcija u budućnosti može rezultirati stavljanjem neinvazivnih kolačića koji su neophodni za funkcionalnost web stranice. Neke elemente zaštite  naše web stranice možda ćemo povjeriti trećim stranama, što bi u budućnosti moglo rezultirati postavljanjem kolačića treće strane. 

Postavke kolačića možete uvijek promijeniti pritiskom na tipku dolje:

Želim promijeniti privolu

 

Sigurnost

Autentičnost poslužitelja web stranica uzop.hr moguće je utvrditi provjerom certifikata u internetskom pregledniku.

Razmjena informacija sa uzop.hr poslužiteljem osigurana je snažnom enkripcijom.

Kontakt

Dodatne informacije o zaštiti osobnih podataka i politici privatnosti UZOP-a, možete zatražiti na info@uzop.hr, a na istu se adresu možete obratiti i za ispunjavanje svojih prava na privatnost i zaštitu osobnih podataka.

Adresa za komunikaciju poštom je: UZOP, Lanište 5e, 10020 Zagreb, Hrvatska

Sa svojim zahtjevom u vezi zaštite osobnih podataka možete se obratiti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka AZOP čiji su kontakt podaci dostupni na www.azop.hr.